باسلام امروز با یک سوپ بسیار خوشمزه که خودم زود زود درست می کنم در خدمتتون هستم البته این هم بگم که ما تو آذبایجان یک سوپ تقریبا شبیه این داریم که یک کمی متفاوته با این سوپ وبهش میگیم " گوبَلَح شورباسی"  ولی من این سوپ رو از مطبخ رویا یاد گرفتم به شما هم توصیه می کنم اگر خواستید یک سوپی داشته باشید که هم خیلی زود آماده بشه و هم خوشمزه حتما این سوپ را در منوی غذایی تان قراربدید


مواد لازم :  

پیاز متوسط......................................................دوعدد

سیر ............................................................سه حبه

قارچ .............................................................250 گرم

آب مرغ..............................................6 لیوان یا 5/1لیتر

شیر ...........................................................سه لیوان

آرد ..............................................چهار قاشق غذاخوری

فلفل سفید ..............................یک ونیم قاشق چایخوری

فلفل قرمز ....................................نصف قاشق چایخوری

جعفری تازه ...................................یک قاشق غذا خوری

زعفران ..................................یک چهارم قاشق چایخوری

روغن.................................................دو قاشق غذاخوری

کره ...................................................................40 گرم 

نمک ..........................................................به میزان لازم .

 

طرز تهیه :

ابتدا چند قطعه استخوان مرغ (مثل سینه و گردن وبال )را می گذاریم با حدود دولیتر آب ویک حبه سیر وبرگ بو بجوشه .که حدودا سه ربع کافیه .بهتره در دیگ بسته باشه ودر آخر حدود 6 لیوان آب باقیمانده باشه .

 

پیاز ها را ریز خرد می کنیم ودر مخلوط کره وروغن خوب تفت می دهیم تا کاملا طلایی بشه وسپس سیر بسیار ریز شده را هم به آن اضافه می کنیم ومجددا مدت کوتاهی تفت می دهیم .

 

قارچ را به صورت نگینی خرد می کنیم وبه مخلوط بالا اضافه می کنیم ومجددا تفت می دهیم تا اب قارچ تمام بشه .در اخر دونوع فلفل وکمی نمک هم به آن اضافه می کنیم

.

آب مرغ را صاف شده و جوش آمده را روی مخلوط قارچ وسیر وپیاز می افزاییم وصبر می کنیم حدود 7-8 دقیقه قارچ پخته بشه .

 

آرد را در شیر سر حل می کنیم وبه همراه زعفران به دیگ اضافه می کنیم وصبر می کنیم تا سوپ لعاب دار بشه ولی مواظب باشید تا سوپ سریز نشود و هم بزنید یا اینکه از قابلمه بزرگ و جاداری استفاده کنید  .

 

در آخر نمک سوپ را اندازه می کنیم و جعفری هم به سوپ اضافه می کنیم وبعد از دوتا سه دقیقه از روی حرارت برمی داریم .

 

سوپ قارچ ما حاضره نوش جانخوشمزه

 

 

سوال نکات مهم :

  1. اگر جعفری تازه در دسترس نبود از نصف قاشق غذاخوری جعفری خشک استفاده کنید
  2. اگر آب مرغتان چرب بود می توانید از مقدارکمی کره استفاده یا کره را حذف کنید
  3. اگر مثل من بوی زعفران را دوست نداشتید می توانید به جای آن از یک قاشق چایخوری زردچوبه استفاده کنید
  4. اگر آب مرغ در دسترس نبود می توانید سه عدد پودر مرغ (قرص سوپ ) را در 6 لیوان آب حل کنیدو استفاده کنید