سلام خدمت دوستان خوبم بالاخره بعد از چند روز تاخیر اومدم و ممنون از لطف شما دوستان عزیز که پیگیر من بودند راستش داشتم برای امتحان استخدام شهرداری می خوندم و بالاخره گذشت واسم دعا کنید که قبول بشم البته امیدم فقط به خداست و نه آشنایی دارم و نه .... وقتی دم در دانشگاه رسیدم دیدم همچین جمعیتی اومدند که نگو تازه ما زود باورهاش بودیم حساب کنید چند نفر بیکار دیگه تو خونه نشسته بودند اینها را گفتم که دوستانی که ناراحت نگذاشتن مطلب جدید بودند بدونند که دل و دماغ نوشتن نداشتم و اما در مورد غذا ,  خورشت قیمه مال آذربایجان هست چون قیمه یک کلمه ترکی هست و آخر اینکه درسته همه این خورشت را بلدند ولی چند نفر از دوستان خواسته بودند که با عذر خواهی با تاخیر تقدیمشان می کنم 


مواد لازم :

گوشت ...........................................................نیم کیلو

لپه...................................................................250 گرم

پیاز متوسط ..........................................................2 عدد

روغن ....................................................3 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی ......................................2 قاشق غذاخوری

لیمو عمانی ....................................................3الی 4 عدد

نمک و زرد چوبه ..............................................به مقدار لازم 

سیب زمینی .................................................3 عدد متوسط

 

طرز تهیه :

ابتدا پیاز را خلالی خورد کرده و درون روغن تفت می دهیم سپس گوشت خرد شده قیمه را به همرا زرد چوبه درون پیاز ریخته و یک کم  دیگه تفت می دهیم 

در مرحله بعد گوشت و پیاز را درون قابلمه ریخته و روش آب جوش ریخته و می گذاریم تا نیم پز شود

حالا در این فاصله که گوشت نیم پز می شود لپه را نیز در یک ظرف جداگانه می گذاریم تا لپه نیز نیم پز شود (من این مدلی درست می کنم اگر دوست داشتید به همراه گوشت لپه را تفت داده و بگذارید تا بپزد )

حالا که گوشت نیم پز شده لپه را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا بپزدحالا چند تا لیمو عمانی را که قبلا چند سوراخ توش ایجاد کردیم و در آب خیسشون کردیم را درون خورشت می ریزیم 

در مرحله آخر همین که گوشت ولپه پختند نه اینکه له شوند رب و نمک را به خورشت اضافه کرده و یکی دو جوش که زد خورشت ما آماده است

برای خورشت قیمه سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد کرده و سرخ می کنیم و اطراف بشقاب خورشت را با آن تزیین می کنیم 

 

سوال  نکات مهم :

  1. اندازه گوشت های تکه شده باید از اندازه گوشت قورمه سبزی کوچکتر باشد
  2. اگر خواستید می توانید لپه را به جای پختن از چند ساعت قبل خیس کنید 
  3. در ریختن همزمان لپه با گوشت دقت کنید که گوشت خیلی دیر پز تر از لپه است به همین جهت احتمال دارد تا پختن گوشت لپه له شود و خورشتتان را خراب کند به همین جهت مثل من عمل کنید
  4. اگر گوشتتان منجمد است به این صورت عمل کنید که گوشتتان را ابتدا بپزید ودر پیاز سرخ شده تفت داده و مثل بقیه روش بالا عمل کنید
  5. می توانید علاوه بر سیب زمینی سرخ شده از گوجه فرنگی سرخ شده نیز برای اطراف خورشت استفاده کنید یا سیب زمینی ها را به شکل گل رز سرخ کنید و اطرافش رو تزیین کنید اگر فرصت شد آموزشش را براتون میذارم