سلام امروز با یک غذای عربی که فکر کنم مال لبنان هست در خدمت شما هستم البته من دستور آنرا ازمطبخ دوست عزیزم رویا خانم یاد گرفتم من که پختم زیاد مورد پسند خانواده قرار نگرفت اونهم فکر کنم به خاطر طبع آذری ماست چون ما زیاد غذای نرم رو دوست نداریم ولی چون طرفداران خاص خودش را داره این پست را به این غذای اصیل عربی اختصاص می دهم البته من یک نوع دیگه کوبه یاد گرفتم که با بلغور درست میشه و فکر کنم مال کشور عراق باشد و به نظرم با مذاق ما سازگار باشد چون توش از مواد ترش سس تمر هندی استفاده می شود 


 

مواد لازم :

 برنج....................................................3 لیوان

سیب زمینی بزرگ.................................. یک عدد

تخم مرغ .............................................. یک عدد

گوشت چرخ کرده....................................۲۰۰ گرم

گردو ......................................................۵۰ گرم

زرشک ...................................................۵۰ گرم

کشمش .................................................۵۰ گرم

پیاز .......................................................یک عدد

سیر .................................................یک تا دوحبه

رب گوجه ................................یک قاشق غذا خوری

ادویه کاری ............................. دو قاشق چای خوری

زعفران ............................................. به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا گوشت چرخکرده وپیاز رنده شده وسیر له شده ونمک وفلفل را خوب تفت می دهیم وبعد کشمش وزرشک وگردو خورد شده را به آن اضافه می کنیم.(اندازه گردوها باید ریز باشه اندازه نخود)ودر آخر هم رب گوجه وادویه را اضافه می کنیم. ومی گذاریم آب آن تمام شود وبه روغن بیفتد.

 

برنج را با نمک بدون روغن کته میکنیم. کمی آب آن را اضافه می ریزیم تا برنج خوب له شود.(مثل برنج شیر برنج ).بعد برنج را با غذا ساز ویا با گوش کوب خوب نرم می کنیم ومی گذاریم سرد شود.

سیب زمینی را با کمی نمک می پزیم و رنده می کنیم.

برنج وسیب زمینی وتخم مرغ را خوب مخلوط می کنیم و بعد ورز می دهیم .کلأ خمیر مقداری چسبندگی داره .ونباید خیلی هم سفت بشه. اگه خیلی شل بود می توانیم یکی دو قاشق آرد به آن اضافه کنیم.خمیر من دوقاشق غذا خوری آرد برد.ولی اصلأ در ریختن آرد عجله نمی کنیم واز این بیشتر هم نمی ریزیم چون مزه خوب برنج از بین می ره .وقتی کوبه ها را آماده کردیم خودش به میزان زیادی سفت می شه .در آخر هم کمی پودر زعفران به آن می افزاییم که دلخواه است ومی توانیم استفاده نکنیم.

 

یک ظرف آب کنار دستمون می گذاریم وکف دستمون را خیس می کنیم. وبه اندازه گردو از خمیر بر می داریم .وکف دست باز می کنیموکمی ار مواد گوشت را وسط آن می گذاریم ومل سوسیس می پیچیم.

 

تمام کوبه ها را آماده می کنیم ودر سینی می چینیم

 

در یک ظرف دیواره بلند کوچک روغن می ریزیم وروی حرارت زیاد می گذاریم تا روغن کاملأ داغ شود .وبعد کوبه ها را داخل روغن می اندازیم .وقتی خودش را گرفت حرارت را کم می کنیم.تا آروم سرخ بشه.

 

بر خلاف انتظار خیلی کم روغن جذب می کنه .بهتره بعد از سرخ شدن در صافی بگذاریم تا روغن اضافی اون خارج بشه .

 

نوش جان

 

سوال  نکات مهم : 

  1.  برنج کته اصلأ نباید آب داشته باشد 
  2.   تعداد کمی از کوبه ها را داخل روغن می اندازیم واگر به سرعت در ظرف بیندازیم روغن از حرارت می افته وکوبه ها وا می ره.
  3.  بعد از انداختن کوبه در روغن  تا خودش را نگرفته به اون دست نمی زنیم. وفقط با تکان دادن آروم ظرف کوبه ها را آزاد می کنیم.
    هورا  برای دیدن تصاویر گام به گام تهیه کوبه اینجا را کیلیک کنیدهورا