سلام امیدوارم خوب و خوش باشید مربای انجیر از اون دسته مربا هایی است که کاربرد های فراوانی دارد علاوه بر اینکه در صبحانه همراه با خامه خورده میشه من برای درست کردن رولت و کیک هم ازش استفاده می کنم در تهیه مربا از دونوع انجیر می توان استفاده کرد هم انجیر سیاه و هم انجیر سبز (زرد ) من هر دوتاش رو گذاشتم ونکته دوم اینکه من بدون اضافه کردن آب مربا را درست می کنم به همین جهت تا دو سال و بیشتر ماندگاری داره


 

مواد لازم :

انجیر..........................................................یک کیلو

شکر............................................................850 گرم

جوهر لیمو.............................یک چهارم قاشق چایخوری

 

طرز تهیه :

اول از همه دقت کنید که در هنگام خرید ، انجیر هایی را انتخاب کنید که رسیده باشند و بدون شکاف باشه و دهنه شون وا نشده باشه وگرنه در هنگام پخت دانه هاش بیرون میرزه و به زحمت میفتید اگر انجیر هاتون مثل مال من بود مانند من عمل کنید

اول از همه دم بلند انجیر ها را می گیریم بعد شسته و در ته قابلمه انجیر ها را چیده بعد یک لایه شکر و همینطور ادامه می دهیم تا انجیر ها تمام شود

سپس یک شب به مدت 24 ساعت می گذاریم تا انجیر ها آب بیندازند

بعد روی حرارت گذاشته و زیر اجاق گاز را متوسط می کنیم تا انجیر ها بپزند و شیره درونشان نفوذ کند اگرحرارت زیاد باشد مربا سر ریز می شود و کنترلش از دستتون خارج می شود

در حین اینکه مربا می جوشد کف روی مربا را بگیرید

بعد صبر می کنید تا مرباتون به قوام آید در مرحله آخر جوهر لیمو را اضافه می کنیم

اگر انجیر های شما مثل مال من بود یعنی شکافته شده بودند بعد از اینکه مرباتون به قوام اومد همین که یک کم خنک شد انجیر ها را آروم آروم به ظرف دیگه منتقل کنید و شربتش رو از صافی رد کنید و دوباره انجیر ها را توی شربت بریزید من نصف شربت مربا را برای تهیه شربت انجیر برداشتم

مربای ما حاضر است

 اینهم از مربای انجیر سیاه


 

سوال نکات مهم :

  1. انجیر سیاه نسبت به انجیر زرد از مقاومت بیشتری در برابر حرارت دارد و دیر وا می رود ولی به علت استفاده از انجیر زرد در خشک کردن همیشه قیمت انجیر زرد بیشتر است
  2. حتما به قوام اومدن مربا دقت کنید چون خاصیت انجیر طوری که بعد از خنک شدن آب میندازه و در نتیجه مرباتون زود شکرک میزنه
  3. چون مربای انجیر شیره اش زیاد است اگر خواستید  می تونید با مقداری از شیره مربا شربت انجیر درست کنید
  4. حتما از یک قابلمه ای استفاده کنید که دو برابر انجیر و شکر ظرفیت داشته باشد چون خاصیت انجیر طوری هست که زود سرریز می شود و بزرگ بودن قابلمه کمک می کند که سر ریز نشود و جا برای جوش آمدن داشته باشد
  5. هرگز از آب برای پختن مربای انجیر استفاده نکنید چون خود انجیر هم آب می ندازد و جوشاندن و قوام آمدن آن برای شما مشکل می شود