سلام  امروز با خورشت مرغ در خدمت شما هستم البته این خورشت رو دیگه همه بلدند ولی برخی از دوستان خواسته بودند که من هم همینجوری چون درست می کردم گفتم عکس بگیرم دفعه بعد اگر با مرغ درسته درست کردم یا با تزیین بهتر و عکس گرفتم حتما عوضش می کنم در ضمن زهرا خانم اگر دیر شد ببخشید


 

مواد لازم : ( تا یادم نرفته بگم که من بانصف موادی که نوشتم خورشت درست کردم )

مرغ .................................................................یک عدد

پیاز ......................................................یک عدد متوسط

برگ بو ..............................................................مقداری

هویج ..............................................................نیم کیلو

سیب زمینی..............................2 عدد متوسط (دلخواهی)

گوجه فرنگی.........................................................3 عدد

رب گوجه فرنگی ...................................3 قاشق غذاخوری

آبلیمو..................................................2 قاشق غذاخوری

روغن .................................................4 قاشق غذاخوری

نمک .........................................................به میزان لازم 

نخود فرنگی ........................4 قاشق غذاخوری (دلخواهی )

زعفران آب شده .................................یک قاشق چایخوری

طرز تهیه :

اول از همه توضیح بدم که ران مرغ مناسب برای خورشت مرغ هست که درسته مصرف میشه و سینه مرغ مناسب برای کوبیده مرغ و کتلت و ....که گوشتش کوبیده میشه و مزه ران مرغ همیشه بهتر است 

اول از همه مرغ را به صورت درسته یا ران ها را جدا کرده و به همراه یک عدد پیاز و برگ بو و نمک می گذاریم تا بپزد در حین پخت مقداری زرد چوبه نیز به مرغ اضافه می کنیم تا مرغ خوشرنگ شود نکته مهم این که یک لیوان از آب مرغ را برای درست کردن سس نگه می داریم 

حالا مرغ را در مقداری روغن سرخ می کنیم

بعد با یک لیوان آب مرغ و رب و آبلیمو و زعفران و یک قاشق روغن سس درست می کنیم

ونصف آن را درون تابه ریخته و مرغ را درون سس قرار داده و در حرارت ملایم می گذاریم تا سس به خورد مرغ برود و خورشت مرغ به روغن بیفتد

حالا هویج ها را به صورت باریکه خرد کرده و سرخ می کنیم و نصف سس باقی مانده را روی هویج ریخته و می گذاریم تا هویج بپزد و آبش کشیده شود

سیب زمینی ها را نیز خرد کرده و سرخ کرده و کنار می گذاریم و گوجه فرنگی را هم همینطور من به دلخواه مقداری نخود فرگی را در همین سسی که درست کرده بودم گذاشتم تا بپزد و مزه دار شودحالا مرغ را دردیس کشیده و اطراف آن را با هویج و سیب زمینی و گوجه فرنگی و نخود فرنگی و به دلخواه جعفری تزیین می کنیم

 

 

 سوال نکات مهم :

  1. سیب زمینی و نخود فرنگی در این خورشت دلخواهی است
  2. می توانید به جای زعفران از نصف قاشق چایخوری زرد چوبه استفاده کنید
  3. پیاز و برگ بو برای از بین بردن بوی زُخم مرغ است 
  4. افزودن نمک برای گوشت قرمز بعد از پخت و برای مرغ قبل از پخت توصیه می شود چون اگر برعکس عمل کنیم باعث دیر پز شدن و سفتی گوشت قرمز می شود
  5. هر چه اندازه مرغ کوچکتر باشد برای خورشت مناسب تر است ولی اینهم بستگی به سلیقه شما دارد