سلام امیدوارم خوب و خوش باشید امروز با عدس پلو که خودم خیلی خیلی دوست دارم خدمتتون رسیدم عدس پلو از اون غذاهایی هست که بعضی ها دوست دارند و بعضی ها به خاطر شیرینی که داره دوست ندارند من عدس پلو را به دو صورت درست می کنم که نوع اول که عمومیت داره و همه اینطوری درست می کنند و شما الان می بینید و نوع دوم که مختص خودم هست و در آینده خواهم گذاشت در ضمن ما تو زبان ترکی به عدس میگیم " مَرجیمَح " (marjimah) 



 

مواد لازم :

برنج ........................................................3 پیمانه

گوشت چرخ کرده ........................................نیم کیلو

پیازمتوسط.....................................................2 عدد

عدس ........................................................ 250 گرم

کشمش پلویی..............................................250 گرم

نمک فلفل زرد چوبه ..............................به میزان دلخواه

روغن ...............................................4 قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده ........................یک قاشق غذاخوری غلیظ

 

طرز تهیه :

از چند ساعت قبل برنج را خیس می کنیم سپس گوشت چرخ کرده ویکی از پیازها را که نیز چرخ کرده ایم یا رنده باهم مخلوط کرده و نمک و فلفل و زرد چوبه را نیز اضافه کرده باهم خوب ورز می دهیم و با دست کوفته ریزه درست می کنیم و کوفته ها را در روغن سرخ کرده و کنار می گذاریم

حالا عدس ها را با یک لیوان آب می گذاریم تا پخته شود نه در آن حد که له شود و و از پوستش در آید در حد نیم پز 

در این مرحله پیاز دومی را که نگینی خرد کردیم را سرخ کرده و کمی زرد چوبه زده و کشمش ها را اضافه کرده و یک کمی تفت داده همین که کشمش ها باد کردند  از روی حرارت بر می داریم

حالا کوفته ریزه ها را با مخلوط کشمش قاطیش می کنیم

برنج را آبکش می کنیم  فقط نکته ای که در اینجا وجود دارد اینه که 5 دقیقه مانده به آبکش کردن برنج عدس پخته شده را درون قابلمه ریخته و می گذاریم تا همراه برنج بجوشد و کمی طعم برنج را به خود بگیرد بعد برنج را آبکش می کنیم  

در این مرحله ته قابلمه مورد نظر ته دیگ مناسب مثل نان یا سیب زمینی انداخته ( به عنوان ته دیگ ) بعد یک لایه از برنج و عدس و یک لایه از مخلوط کوفته ریزه و همینطور ادامه می دهیم تا برنج و مواد مان تمام شود در آخر هم روغن و زعفران را رویش می دهیم

سپس می گذاریم تا دم بکشد که حدود نیم ساعت طول می کشد

 

 

سوال نکات مهم :

  1. می توانید به جای پختن عدس آن را از چند ساعت قبل خیس کنید
  2. به جای گوشت چرخ کرده از سینه مرغ قطعه قطعه شده می توانید استفاده کنید
  3. به جای کشمش می توانید از خرما و یا هردو استفاده کنید 
  4. عدس ضد عطش است به همین جهت پختن عدس در سحری ماه مبارک رمضان توصیه می شود
  5. از جمله خاصیت هایی که عدس دارد برای مادرانی که شیر کافی ندارند خوردن غذا هایی که شامل عدس است توصیه می شود یعنی عدس شیر را زیاد می کند ولی کسانی که به چاقی حساسیت دارند وبه اصطلاح در رژیم به سر می برند باید توجه کنند  متفکر که عدس خیلی زود باعث چاقی می شود