با سلام کیکی که در این پست قرار می دهم با اینکه خوشمزهخوشمزه هست ولی مزه شیر برنج و فرنی می دهد و تهیه اش کمی وقت گیر هست به همین دلیل توصیه می کنم آن را با دقت و حوصله بیشتر تهیه کنید امیدوارم از تهیه و خوردن آن لذت ببرید


مواد لازم:

برنج خیس شده                  2 پیمانه

شیر                                   6 پیمانه

نمک                      1 قاشق چایخوری

کره                                     100 گرم

شکر                                  1.5 پیمانه

پنیر خامه ای                          250 گرم

تخم مرغ                                 3 عدد

خامه                                     150 گرم

وانیل              یک چهارم قاشق چایخوری

آرد                                          1 پیمانه

بیکینگ پودر                 1 قاشق مرباخوری

کشمش پلویی                     نصف پیمانه

طرز تهیه:

  1. برنج را از سه ساعت قبل خیس می کنیم بعد در یک قابمه متوسط برنج خیس خورده (بدون آب ) و شیر ونمک را می ریزیم و هم زده  و روی اجاق گاز با حرارت ملایم می گذاریم تا با حرارت ملایم بپزد و وشیر کاملا به خورد برنج برود و هر چند وقت یکبار مخلوط را با قاشق هم می زنیم تا برنج به ته قابلمه نچسبد
  2. حالا تا پختن برنج در ظرف گود دیگری کره نرم شده و پنیر خامه ای را باهم خوب مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم
  3.  در یک ظرف گود دیگری تخم مرغ ها را یکی یکی  شکسته و سپس خامه و وانیل را باهم خوب هم می زنیم (با همزن دستی یا برقی)حالا فر را روشن می کنیم و روی 180 درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا فر گرم شود
  4.  زمانی که برنج پخت وشیر لعابدار شد برنج را از روی حرارت برمی داریم و می گذاریم تا سرد شود بعد شکر را به آن اضافه می کنیم بعد مخلوط مرحله 2 و3 را با مخلوط برنج خوب هم می زنیم
  5. در یک ظرف خشک آرد را با بیکینگ پودر الک کرده و کشمش های شسته شده و خشک شده را  با آرد خوب قاطی می کنیم
  6. حالا آرد مرحله 5 را کم کم به مایه شماره 4 اضافه می کنیم تا گلوله نشود. ته قالب مورد نظر را چرب کرده کاغذ روغنی انداخته و یا آرد پاشی می کنیم و مایه را داخل قالب می ریزیم و در طبقه وسط فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت 45 دقیقه می پزیم

                                           لبخند بفرمایید نوش جان لبخند

 

 سوال نکات:

  • زمان پخت کیک بستگی به فر دارد در بعضی فرها از زمانی که من نوشتم کمتر و یا بیشتر است و باید قبلا قلق آن به دستتان آمده باشد 
  • کشمش ها باید در آرد غلطانده شوند چون در غیر این صورت در ته کیک قرار می گیرند
  • میزان برنج خشک بستگی به جنس برنج داردتا بعد از خیس شدن چقدر شود  ولی حدود 1 الی 1.5 پیمانه برنج خشک می شود
  • میزان خامه وکره حدود یک پیمانه سر خالی از هر کدام میشود
  • در زمان پخت هرگز در فر باز نکنید
  • زمان پخت کیک مناسب است و هرگز نگذارید کیک طلایی شود چون برنج ها رفته رفته خشک می شوند و کیک نرمی خود را از دست می دهد
  • این کیک زیاد پف نمی کند