سلام امیدوارم حالتون خوب باشه امروز با یک آش خوشمزه و قدیمی که مختص آذربایجان هست خدمتتون رسیدم از آنجایی که کالک یا همون خربزه کال در فصل تابستان و اوایل پاییز در دسترس هست من هم بد ندیدم این آش را بذارم البته ما از کالک علاوه بر خوردن خامش در ترشی و آش استفاده می کنیم و تلفظ دقیق ترکی کالک که بالا نوشتم " قرا " (GHRA) هست 


 

مواد لازم :

بلغورگندم .........................................نیم پیمانه

نخود........................................یک چهارم پیمانه

روغن ................................... دو قاشق غذاخوری

کالک .................................................نیم کیلو

سبزی آش ..........................................نیم کیلو

سبزی شامل ( تره  ، گشنیز ،جعفری ،شوید)

پیاز............................................یک عددمتوسط

نمک و زرد چوبه و فلفل .....................به میزان لازم 

پیاز داغ و نعناع داغ .................. دو قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه :

چند ساعت قبل نخود را خیس می کنیم سپس بلغور و نخود خیس شده را درون قابلمه ریخته و درونش روغن ریخته و حدود دو پیمانه آب اضافه کرده و می گذاریم بپزد 

در این  فاصله پیاز ها را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم در حین سرخ کردن کمی زرد چوبه به آن اضافه می کنیم

وقتی که نخود و بلغور نیم پز شد یعنی حدود نیم ساعت بعد از مرحله اول پیاز سرخ شده را اضافه می کنیم و می گذاریم تا بپزد 

حالا سبزی را که پاک کردیم خرد کردیم و شستیم کنار می گذاریم نوبت می رسد به کالک ، کالک ها را پوست کنده و از وسط نصف کرده و تخمه هایش را جدا می کنیم و به صورت نگینی خرد می کنیم به اندازه حبه قند اگر کالک شما ریز بودند بهتر است و نیاز به جدا کردن تخمه ها نیست و گرنه مثل من عمل کنید

بعد از 10 دقیقه کالک های خرد شده را اضافه می کنیم  و می گذاریم تا کاملا بپزد که حدود 10 دقیقه طول می کشد باید مواظب باشیم که کالک ها له نشوند نمک و فلفلش را میزان کرده و از روی حرارت بر می داریم 

الان که حدود 45 دقیقه از مرحله اول گذشته بلغور و نخود کاملا پخته و ما می توانیم سبزی آش را اضافه کنیم 

آش ما حاضره با کشک و نعناع داغ و پیاز داغ میل فرمایید البته من با ماست دوست دارم به همین خاطر با ماست تزیین کردم که کمی شل بود و شکلش کمی کج و کوله شده 

 

سوال  نکات مهم :

  1. اگر کالک ها ریز باشند بهتر است 
  2. اگر دوست داشتید می توانید مواد را به دلخواه کم یا زیاد کنید 
  3. در اکثر آش هایی که در آذربایجان پخته می شود از بلغور استفاده می شود و  دلیلش اینه که در آذربایجان در قدیم و حتی حالا زمینهای کشاورزی شان مختص کشت گندم بوده یعنی دیم به همین خاطر اغلب غذا های قدیمی آذربایجان همراه با نان سرو می شود و درون غذاهایشان از گندم و بلغور استفاده می کردند
  4. من نمکش را کم کردم و از دوتا قرص سوپ استفاده کردم