سلام امروز با یک بستنی خوشمزه سنتی که البته روش تهیه اش هم سنتی و خانگی هست خدمتتون رسیدم البته من هر سه نوع زعفرانی و وانیلی و کاکائویش را درست کردم و تهیه اش یک کم زحمت داره البته برای کسانی که مثل من دستگاه بستنی ساز ندارند


مواد لازم :

شیر...................................4پیمانه (حدود یک لیتر)

شکر.................................... یک پیمانه (220 گرم )

خامه...................................................یک پیمانه

ثعلب......................................یک قاشق غذاخوری

وانیل............................. یک چهارم قاشق چایخوری

هل......................................یک قاشق چای خوری

پودر کاکائو.............................نصف قاشق غذاخوری

زعفران......................................دو قاشق غذاخوری

گلاب به جای وانیل ........................یک چهارم پیمانه

 

طرز تهیه :

ابتداشکر و ثعلب را خوب باهم مخلوط کرده سپس شیر را به آن اضافه می کنیم تا شکر حل شود

بعد مواد مخلوط شده را روی شعله گاز گذاشته تا بجوشد

سپس از روی حرارت برداشته و خامه را به آن اضافه می کنیم تا آب شود ومایع مان یکدست گردد

در این مرحله مایعمان را به سه قسمت مساوی تقسیم کرده و هر کدام را در یک ظرف فلزی ریخته بعد به ترتیب در یک ظرف زعفران و در ظرف دیگر کاکائو  و پودر هل ودر ظرف سوم وانیل یا گلاب را اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم

 بعد در فریز می گذاریم تابسته شود هر نیم ساعت ظرف ها را از فریز در آورده و هم زده تا یخ نبندد و دوباره در فریزر می گذاریم اینکار را حدود 6 الی 7 بار  به مدت 3 الی 4 ساعت تکرار می کنیم بعد از این مدت که بستنی خوب کش اومد حدود 2 ساعت می گذاریم تا در فریز بماند حالا آماده مصرف است

 

  سوال نکات مهم :

  1. اگر دستگاه بستنی ساز خانگی در دسترستان بود به راحتی بعد از مخلوط کردن زعفران و وانیل و ..مایه را درون دستگاه ریخته تا بستنی تهیه شود
  2. اگر بستنی را هر نیم ساعت هم نزنید بستنی یخ زده و شکل بلور یخ شده و کش نمی آید
  3. ثعلب ماده سفید رنگی است که خاصیتش غلیظ و کشدار کردن است و معمولا در تهیه ماست و بستنی و شیر موز از آن استفاده می شود