سلام قصد دارم تو این پست شربت ریواس را بذارم الان که دیگه آخر ای ریواسه و تا حالا شیرین شدند و مناسب برای شربت گیری اگر ریواس امسال گیرتون نیومد بسپارید واسه سال بعد البته این شربت بیشتر جنبه دارویی دارد و زیاد برای نوشیدن استفاده نمی شود ما همیشه یک شیشه از این شربت را تو یخچالمان داریم چون تنها یک قاشق آن برای درمان اسهال کافی است این شربت کمی طعم ترش دارد و خیلی خوشمزه است ولی در نوشیدن آن نباید زیاده روی کرد چون مصرف بیش از حد آن باعث یبوست می شود ومطلب دیگه اینکه ما در ترکی به ریواس میگیم " اوشگون "


مواد لازم :

ریواس ............................................نیم کیلو

شکر.................................................نیم کیلو

جوهر لیمو..........................یک قاشق مرباخوری

 

طرز تهیه :

ابتدا پوست نازک ریواس ها را کنده  و به قطعات کوچک خرد می کنیم

سپس یک لایه شکر در ته قابلمه مورد نظر ریخته و بعد یک لایه ریواس و همینطور ادامه می دهیم تا ریواس ها تمام شود 0بهتر است هنگام شب اینکار را انجام دهید)

حدود 12 ساعت می گذاریم تا ریواس ها در دمای محیط بماند و آب بیندازد

سپس قابلمه را روی اجاق گاز گذاشته و می جوشانیم

یکی دو جوش که زد از روی حرارت بر می داریم و آبکش می کنیم ولی اصلا فشار نمیدهیم چون باعث بد رنگ شدن آن می شود و اصلا در قابلمه را نمی گذاریم چون باعث سر ریز شدن آن می شود

 

شربت بدست آمده را جوشانده تا به قوام آید یکی دو دقیقه مانده به برداشتن از روی حرارت جوهر لیمو را اضافه می کنیم غلظتش باید به این حد باشد:

 

 سوال نکات مهم :

  1. رنگ این شربت ما بین زرد و قهوه ای روشن است
  2. این شربت را باید در یخچال نگه داشت و حدود 1.5 الی 2 سال ماندگاری دارد
  3. جوهر لیمو برای جلوگیری از شکرک زدن است و به جای آن می توانید کمی آبلیمو اضافه کنیدالبته اگر ریواس ها ترش باشد نیازی به جوهر لیمو نیست
  4. این شربت داروی ملین و ضد انگل می باشد و خوردن شربت به تنهایی به اندازه یک قاشق غذاخوری و حل کردن 2 قاشق غذاخوری شربت در یک لیوان آب برای درمان اسهال کافی می باشد