سلام با یک غذای قدیمی آذربایجانی که در واقع یک عصرانه مقوی می باشد در  خدمتتان هستم  کلمه دُویماج در واقع از مشتق کلمه دویمَک (doymak) که به معنی کوبیدن است به دست می آید و دلیلش اینه که همه مواد آن کوبیده و خرد می شوند مثل نان و گردو و سبزی و ... ودر ضمن با توجه به موادی که توش به کار رفته یک خوراکی خیلی سالم است که می تواند جای ساندویج های را که از بیرون تهیه می شود را بگیرد


مواد لازم :

نان خشک کوبیده .....................................................6 پیمانه

کره آب شده ..............................50 گرم (حدود یک چهارم پیمانه )

پنیر خرد شده ............................................................300 گرم

سبزی خوردن ریز خرد شده ...........................................نیم کیلو

شامل (تره ، شوید ، گشنیز ،پیازچه و ....)

پیاز متوسط..................................................................دو عدد 

گردوی خرد شده .....................................یک لیوان در صورت تمایل

دوغ یا آب .................................................حدود یک چهارم پیمانه

طرز تهیه :

ابتدا نان لواش ها را که از قبل خشک کرده ایم در هاون یا آسیاب کوبیده و خرد می کنیم اندازه نان ها باید در حد نگینی باشد

بعد در ظرفی ریخته و مقداری آب یا دوغ روی نان ها پاشیده و با دست مرتب هم زده و ورز می دهیم مقدار آب یا دوغ باید به حدی باشد که هنگام ورز دادن مخلوط کمی حالت چسبندگی پیدا کند البته مراقب باشید خمیر نشود

بعد همه مواد  مثل پیاز و سبزی و پنیر و گردو را نگینی خرد می کنیم

بعد همه مواد به غیر از کره را به نان های ورز داده شده اضافه می کنیم و خوب باهم مخلوط می کنیم

در مرحله آخر کره آب شده را نیز اضافه کرده و مخلوط می کنیم  بعد در ظرف را با پارچه تمیز یا پلاستیک پوشانده تا مواد خوب جا بیفتد

بعد با دست به اندازه نارنگی از مواد برداشته و در دست شکل می دهیم البته شکل اصلی که در قدیمی درست می کردند به شکل  تقریبا استوانه بود به این صورت :

یا به همان شکل خودش  درسته با قاشق میل فرمایید به صورت زیر:

یا خودتان تزیین کنید به شکل دلخواه :

 

 سوال نکات مهم :

  1. مقدار دوغ داده شده حدود می باشد بنابراین باید تا حد گفته شده برای نان ها از آب یا دوغ استفاده کرد البته من دوغ استفاده کردم و از نان سنتی
  2. در صورت تمایل می توانید مواد را کم یا زیاد کنید همچنین گردو را حذف کنید
  3. این عصرانه در مناطق مختلف شمال غرب ایران به روشهای متفاوتی تهیه می شود
  4. من تزیین و برخی نکات را از مجله رشد نوجوان نوشته خانم طاهره ابراهیمی یاد گرفتم