با سلام امیدوارم  شب یلدا به همه شما در کنار خانواده هایتان خوش بگذرد این هم یکی از شیرینی ها یا بهتر بگم تنقلاتی که بیشتر در عید نوروز و شب یلدا مورد توجه است وخیلی خوشمزه خوشمزهاست و طرز تهیه اش خیلی راحت است. در ضمن این شیرینی مخصوص شهر تبریز است

بعدا نوشت: من قبلا طرز تهیه این نوع شیرینی را گذاشته بودم ولی بنا به درخواست برخی از دوستان که عکس مرحله به مرحله را خواسته بودند دوباره باز نویسی می کنم

 


مواد لازم:

شکر...................................................................2 پیمانه

پودرنشاسته معمولی یاهمون گندم...........................1 پیمانه

آب.....................................................................1.5 پیمانه

گلاب................................................................ نیم پیمانه

کره یا روغن ...............................................1قاشق چایخوری

پودر نارگیل و گردو یا خلال بادام یا پسته......................... مقداری

 

طرز تهیه:

نشاسته و آب را باهم مخلوط میکنیم

سپس آن را از صافی رد می کنیم

شکر را به مایع قبلی اضافه کرده و طعم آن را می چشیم اگر ترش بود مقدار دیگری اب به آن اضافه می کنیم

سپس آن را روی گاز با حرارت ملایم ترجیحا روی شعله پخش کن می گذاریم  ومرتب هم می زنیم تا سفت شود

که یواش یواش شروع می کند همچین بسته شدن 

زمانی که با قاشق روی آن خط کشیدیم و خط باقی ماند گلاب را به آن اضافه می کنیم

وقتی به جوش آمد و کمی سفت شد 

و کره یا روغن را اضافه کرده و هم می زنیم تا زمانی که وسط قابلمه جمع شود 

سپس روی تخته یا سطحی صاف پودر نارگیل و کمی آرد تفت داده شده می پاشیم سپس مواد سرد شده را روی آن ریخته و صاف میکنیم

.وسط آن را به درازا مغز گردو می چینیم و آنرا لوله می کنیم

سپس  درون یخچال گذاشته و کمی بعد آن را با چاقو حلقه حلقه می کنیم

و یا به اندازه گردو از مواد برداشته و وسط آن گردو یا هر خلالی که داشتیم میگذاریم و در پودر نارگیل و آرد تفت داده شده غلطانده و به صورت شکل دلخواه مربع یا مستطیل و... در می آوریم و رویش خلال پسته  می گذاریم

 

 

 

سوال نکات:

  1. مخلوط صاف شده و شکر باید حرارت مناسب ببیند و گرنه باسلق بوی خام می دهد
  2. می توان از رنگهای خوراکی دلخواه در باسلق استفاده کرد و زمان اضافه کردن رنگ بعد از صاف کردن نشاسته و آب است من بعدا اضافه کردم
  3. می توان به جای گلاب از اسانسهای دیگری نیز استفاده کرد 
  4. من در وسط باسلق گردو گذاشتم و چون خلال پسته نداشتم روی آن را با بادام تزیین کردم