سلام امروز با یک خورشت بهاره در خدمتتون هستم مادر آذربایجان به گوجه سبز میگیم آلوچه ومحل رویش اصلی آلوچه مناطق کوهستانی که  شمال غرب ایران می باشد و اما در مورد خورشت این خورش مخصوص کسانی است که مزه ترش خوشمزه را می پسندند و یک خورشت بهاری هست


مواد لازم :

گوجه سبز....................................300گرم (حدود 15 عدد)

گوشت................................................300 گرم (10 تکه)

پیاز........................................................یک عددمتوسط

نعناع و جعفری خردشده.........................دو قاشق غذاخوری

روغن ..................................................دو قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی.......................یک قاشق غذاخوری سر خالی

نمک و فلفل و زرد چوبه....................................به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا از قبل گوشت را می گذاریم تا نیم پزشودپیاز را خورشتی یعنی خلالی خورد می کنیم و سپس با یک قاشق از روغن گفته شده پیاز را سرخ کرده و سپس گوشت نیم پز شده را به آن به همرا زرد چوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم

بعدمواد تفت داده شده را درون یک قابلمه ریخته و رویش آب ریخته و می گذاریم تا پیاز و گوشت کمی بجوشد و پخته شود بعد از حدود 20 دقیقه گوجه سبز ها را نیز اضافه می کینم 

تا پختن گوجه سبز ها ما نعناع و جعفری را با یک قاشق باقی مانده روغن کمی تفت می دهیم

سپس سبزی ها را به مواد قبلی اضافه می کینم  

 

حالا بعد از 5 دقیقه رب را اضافه کرده و بعد از یکی دو جوش که زد و آبش کشیده شد خورشت ما جا افتاده و آماده است

                     قلب نوش جان  قلب

 

  سوال نکات مهم :

  1. در هنگام پختن گوجه سبز ها دقت کنید که بیش از حد پخته نشوند وگرنه له شده و از پوست در می آیند
  2. از گوجه سبز های ترش برای خورشت استفاده کنید که کال هستند و اگر شیرین شده باشد برای ترش کردن خورشت از کمی سرکه یا آبلیمو استفاده کنید
  3. گوجه سبز ها انواع مختلفی از نظر طعم و رنگ دارند  مثل اصفهانی ،؛ خَلَفی ،آلوچه سفید ،بُئورَح(کلیه)، آلوچه ریز،آلوچه قرمز که بهتر است نوع ترشش برای خورشت انخاب شود