سلام امیدوارم در زندگی همیشه کامروا باشیدآشی که ملاحظه می فرمایید مربوط به منطقه شمال غرب ایران می باشد و خیلی کم پیش میاد که کسی به اردبیل و سرعین و آستارا و.... سفر کنه و ازاین آش نخورده باشه در ضمن ترکی کلمه دوغ میشه "اِیران = eyran " بنابر درخواست دوستان عزیز علی الخصوص هایدی جونم آموزش این آش را تقدیمتان میکنم


مواد لازم :

دوغ ترجیحا ترش باشد ...................2لیتر( حدود 8 لیوان )

سبزی شامل تره ،گشنیز،شوید.........................نیم کیلو

نخود..................................100 گرم (حدود نصف استکان)

 برنج....................................200 گرم (حدود یک استکان)

سیر تازه.............................................................5 حبه

نعناع داغ..............................................3 قاشق غذاخوری

تخم مرغ (من استفاده نکردم)................................یک عدد

طرز تهیه :

از شب قبل نخود و برنج را خیس می کنیم بعد نخود را می گذاریم تا بپزد

همین که نخود نیم پز شد برنج را به آن اضافه می کنیم و میگذاریم تا خوب بپزد

در مرحله بعدسبزی آش را پاک کرده و شسته و خرد کرده ایم را اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا سبزی نیز بپزد و نصف سیر خرد شده را نیز اضافه می کنیم (این از ابتکارات خودمه) و صبر می کنیم تا آب آن کشیده شود

در مراحل آخر پخت سبزی حدود 20 دقیقه مانده به پخت کامل آش دوغ را اضافه می کنیم و از این مرحله است که باید دقت کنیم بعد از ریختن دوغ حدود ده دقیقه آش را هم می زنیم و اصلا درنگ نمیکنیم وگرنه آش می برد  و اگر دوست نداشتید اینکار را انجام دهید تخم مرغ را هم زده و درون آش می ریزیم اینکار خودبخود از بریدن آش جلوگیری میکندبعد از اینکه بخار زیادی  از آش بلندشد یعنی آش آماده است هرگز نمی گذاریم آش به جوش آید چون باعث بریدن آش می شود هم زدن آش خودش دمای آش را خیلی بیشتر از جوشیدن آن بالا می بردبعد با باقی مانده سیر و نعناع داغ آش را میل می فرمایید

                           قلب  نوش جان قلب

 

   سوال  نکات مهم :

  1. دوغ مورد نیاز در این آش حدود 8 لیوان یعنی دو لیتر است من چون زیاد دوست نداشتم کمتر استفاده کردم
  2. سیر استفاده شده حتما باید تازه باشد وگرنه بوی سیر احساس میشه
  3. در ایران در مناطق مختلف شمال غرب این آش با سبزی های مختلفی پخته می شود ولی این آش دقیقا با موادش مال خود اردبیله
  4. اگر خواستید از یک عدد قرص سوپ استفاده کنید تا مزه اش خوب بشه ولی باید دقت کنید که نمک اضافه نکنید چون قرص سوپ خودش آش را شور می کند
  5. مقدار مواد را می توانید به دلخواه کم یا زیاد کنید