« السلام علیک یا فاطمة الزهرا »

با سلام و تسلیت شهادت خانم فاطمه زهرا (س) راستش امروز نمی خواستم پستی را بذارم ولی به خاطر دوستانی که آش نذری داشتند این پست را می نویسم آش نذری که ما در شهر خودمان می پزیم اسم مخصوصی نداره و در واقع مخلوطی از آش رشته و آش بلغور است  و توش ازموادمختلف زیادی استفاده می کنیم و صادقانه بگم که خیلی خوشمزه میشه


مواد لازم :(اندازه این مواد برای حدود ١٠ نفر می باشد برای دیدن اندازه های آش نذری به آخر صفحه مراجعه فرمایید)

بلغور ......................................١ لیوان

نخود....................................نصف لیوان

لوبیا چیتی.............................نصف لیوان

کلم برگ خرد شده.........................١ لیوان

گوشت چرخ کرده...........................٢۵٠ گرم

پیاز..................................یک عدد متوسط

سبزی آش..................................... یک کیلو

 (شامل تره،گشنیز،شوید،جعفری وکمی اسفناج)

پیاز و نعناع داغ .........................۴ قاشق غذاخوری

رشته آش خرد شده.....................................٢لیوان

ماست یا کشک ...................................به میزان لازم

نمک و زردچوبه ......................................به میزان لازم

روغن ................................................۴ قاشق غذاخوری

نخود و لوبیا را از شب قبل خیس می کنیم

بعد بلغور را همراه ٣ لیوان و آب و روغن  ونمک را درون قابلمه ریخته و می گذاریم تا کمی بپزد سپس نخود و لوبیا را به آن اضافه می کنیم تا خوب بپزد

در مرحله بعدکلم برگ خرد شده را اضافه می کنیم و میگذاریم تا کلم برگ نیز بپزد

بعدتا کلم برگها می پزند کوفته ریزه درست می کنیم به اینصورت که پیاز را رنده کرده و درون گوشت چرخ کرده ریخته و نمک و زردچوبه اضافه کرده و در کمی روغن سرخ می کنیم

در مرحله بعدی سبزی خردشده را اضافه می کنیم و می گذاریم تا بپزد

سپس کوفته ریزه های سرخ شده را به آش اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا کوفته ها کمی بوی سبزی ها رابگیرند و بپزند ونمک آش را میزان می کنیم

بعد ۵ دقیقه مانده به پایان پخت رشته را به آش اضافه می کنیم و با ملاقه هم می زنیم تا رشته ها گلوله نشود و اجاق گاز را خاموش می کنیم و می گذاریم تا رشته ها به اصلاح دم بکشد سپس با پیاز و نعناع داغ وکشک تزیین می کنیم

 

                           

                           خوشمزه  آش نذری برای ٧٠ کاسه بزرگ خوشمزه

مواد لازم :

بلغور ........................................سه کیلو

نخود.................................... یک ونیم کیلو

لویباچیتی..................................  یک کیلو

عدس .......................................   یک کیلو

برنج........................................یک و نیم کیلو

کلم قمری خردشده ........................... یک کیلو

گوشت چرخ کرده...................................دو کیلو

پیاز(برای کوفته ریزه).................................١ کیلو

سبزی آش........................................بیست کیلو

 (شامل تره پنج کیلو،گشنیز پنج کیلو ،شوید یک کیلو ،جعفری پنج کیلو و اسفناج چهار کیلو)

پیاز برای پیاز داغ.........................................٣ کیلو

رشته آش خرد شده.....................................٢ کیلو

ماست یا کشک ..........................................۴ کیلو

مایع گوشت یا مرغ .......................٣ لیتر یا (١٢ لیوان)

یا قرص سوپ ..............................................١۵ عدد

روغن برای آش..............................................یک لیتر

روغن برای سرخ کردن...............................به میزان لازم

نمک و زردچوبه ......................................به میزان لازم

 

 سبز طرز تهیه:

ابتدا نخود و برنج و لوبیا و عدس که هرکدام را از شب قبل در ظرفی جداگانه خیس کرده ایم می گذاریم تا نیم پز شود بعد در یک دیگ بزرگ بلغور را که خیس کرده بودیم را همراه روغن و نمک می ریزیم و می گذاریم تا بپزد ولی هر از گاهی بلغور را هم می زنیم تا بلغور به ته دیگ نچسبدسپس هنگامی که بلغور نیم پز شد نخود و لوبیا و برنج و عدس را اضافه می کنیم ومی گذاریم تا بپزند و مایع گوشت را درون دیگ می ریزیم در این میان کلم قمری را که از قبل نگینی خرد کرده و کمی تفت داده ایم را نیز اضافه می کنیم بعد از اینکه همه مواد خوب پختند (دقت کنید که زیاد از حد پخته نشوند چرا که له می شوند) سبزی آش را اضافه می کنیم و حدود ٣٠دقیقه صبر می کنیم تا سبزی آش نیز بپزدسپس گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده مخلوط کرده و کوفته ریزه درست می کنیم و در تابه تفت داده و درون دیگ می ریزیم و می گذاریم تا بپزد بعد در لحظات پایانی پخت رشته آش را اضافه کرده و با ملاقه کمی رشته ها را هم می زنیم تا گلوله نشوند و زیر اجاق را خاموش می کنیم و کمی صبر می کنیم تا رشته ها خوب جا بیفتد بعد در کاسه ها کشیده و با کشک و پیاز و نعناع داغ تزیین می کنیم

پیاز داغ :

پیاز ها را خلالی خرد می کنیم و در روغن سرخ کرده در پایان کار کمی زعفران یا زردچوبه به پیاز های سرخ شده می زنیم

نعناع داغ:

روغن را داغ کرده و زیر اجاق گاز را خاموش کرده و نعناع پودر شده را اضافه می کنیم

 سوال نکات مهم :

  1. این آش کاملا ابتکاری است و زیاد سفت و غلیظ نمی شود لذا مواد تان را می توانید کم یا زیاد یا حذف کنید
  2. اگر از قرص سوپ استفاده می کنید دقت کنید که میزان نمک را رعایت کنید چرا که آش شور می شود
  3. حبوبات باید به حدی پخته شوند که از پوست خود جدا نشوند
  4. در حین پخت آش را هر از گاهی هم بزنید چرا که هم نزدن آش باعث می شود آش ته بگیرد
  5. اگر آش نذری دارید باید از دو روز قبل برای پاک کردن سبزی و تهیه مواد برای این مقدار آش اقدام کنید
  6. برای تزیین آش می توانیدکشک را درون قیف خامه زنی یا کیسه فریزر بریزید و به دلخواه آش را تزیین کنید