با سلام امیدوارم تا این لحظه عید به شما خوش گذشته باشد نانی که می بینید یک نان ترد و خوشمزه است که من دستور پختش را از سایت تبیان یاد گرفتم  البته من نان خرمایی دیگری هم پختم که نرم و لطیف می باشد که بعدا آن را خواهم گذاشت در ضمن آخرین پنجشنبه سال که درمنطقه آذربایجان ما این روز را عید اموات ( اُئلی بایرامی ) می نامیم و با پختن حلوا و خواندن قرآن برای رفتگان طلب آمرزش می کنیم  چون خواستم تنوعی به خرج داده باشم به جای حلوا این نان را پختم و استقبال بی نظیری هم شد

 


مواد لازم:

آرد سفید................................................نیم کیلو (حدود 3.5 پیمانه)

کره گیاهی...............................٢۵٠گرم (حدود یک و یک چهارم پیمانه)

ماست.......................................٢۵٠گرم (حدود یک و یک چهرم پیمانه)

نمک ................................................................یک قاشق چایخوری

بیکینگ پودر.......................................................یک قاشق مرباخوری

خرمای بدون هسته..............................................................نیم کیلو

پودر مغز گردو و بادام پسته و کنجد................از هرکدام دو قاشق غذاخوری

دارچین................................................................یک قاشق غذاخوری

زعفران آب شده....................................................یک قاشق مرباخوری

زرده تخم مرغ برای رویه نان ها..................................................یک عدد

 

طرز تهیه :

 کره را کمی روی حرارت آب میکنیم

 ماست را با بیکینگ پودر و نمک و زعفران و کره ی آب شده مخلوط می کنیم.

 آرد را پس از الک کردن کم کم به همراه وانیل به مخلوط بالا اضافه می کنیم و هم می زنیم.

 خمیر را خوب ورز می دهیم

تا خمیری نرم و نچسب به دست آید

 خمیر را در یک ظرف که درب آن را پوشانیده ایم، خارج از یخچال(جایی که نه زیاد سرد و نه زیاد گرم باشد) به مدت 2-5/1 ساعت قرار می دهیم

هسته های خرما را در آورده و دارچین را روی آن می ریزیم

 

سپس خرمای بدون هسته را له می کنیمو یا چرخ می کنیم

پودرمغز گردو و بادام  و کنجد را به خرمای چرخ شده اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم

تا به شکل زیر در آید

 بعد از خمیر به اندازه یک گردو بر می داریم

و آن را صاف می کنیم

داخل آن را با خرمای له شده و پودر مغز بادام و گردو و پسته پُر می کنیم.

 و دوباره به شکل گرد در می آوریم

یا شیرینی ها را می توانید به هر شکل که دوست دارید، درست کنید

روی تخته یک نایلون فریزر پهن کنید خمیر را به شکل مربع به ضخامت ٣ میلی متر  روی نایلون پهن کنید

سپس در یک طرف خمیر مقداری از خرما را به صورت نوار باریکی روی خمیر پهن کنید

سپس بوسیله نایلون فریزر زیر خمیر , خمیر را رول کنید

بعد خرمای رول شده را با چاقو به تکه های ٣ سانتی برش می دهیم

توی سینی فر کاغذ روغنی انداخته و نان خرماها را توی آن چیده و و رویش زرده تخم مرغ مالیده و کنجد می پاشیم

 و در فر از فبل گرم شده به مدت 25-20 دقیقه، در درجه حرارت 340 درجه فارنهایت یا 170 درجه سانتیگراد در طبقه ی وسط فر قرار دهید

این هم داخل نان

 

 سوال نکات مهم:

  1. مغز گردو و بادام و ...اختیاری است
  2. به جای تخم مرغ می توانید در 3 قاشق غذاخوری شیر کمی زعفران ریخته و روی نان ها بمالید
  3. سعی کنید خرمای کمتری در درون نان ها بگذارید
  4. دلیل ترد بودن این نان استفاده از مقدار زیاد کره می باشد
  5. غلظت ماست باید متوسط باشد نه شل و نه سفت
  6. این نان یک عصرانه خیلی مقوی می باشد