با سلام امیدوارم هر کجا که هستید زندگی به کامتان شیرین باشدکیکی که امروز می خواهم قرار دهم کیک اسفنجی هست که در واقع یک کیک پایه هست وکلیه کیکهای تولدو جشن ها با استفاده از این کیک تهیه می شود و هم اینکه شیرینی های تَر نیز با استفاده از دستور این کیک پخته می شود این کیک به تنهایی مصرف نمی شود و معمولا همراه با خامه فرم گرفته یا انواع کرمهای مخصوص کیک خوشمزه می شود 


مواد لازم:

تخم مرغ...................................................................5 عدد

شکر...................................١۵۵ گرم (حدود ۶ قاشق غذاخوری)

آرد سفید..................................................................90 گرم

آرد ذرت.....................................................................60 گرم

بکینیگ پودر...........................................نصف قاشق چایخوری

وانیل و یا اسانس دلخواه.....................یک چهرم قاشق چایخوری

 

طرز تهیه:

ابتدا فر را روشن کرده و می گذاریم تا گرم شود زرده و سفیده تخم مرغ هارا از هم جدا می کنیم

شکر و وانیل را روی زرده ها می ریزیم

زرده ها را آنقدر با شکر هم می زنیم تا به رنگ کرم در بیاید

 

سپس سفیده را هم می زنیم تا کف کند و برف شود و نشانه کافی بودن هم زدن سفیده اینست که اگر ظرف را برگرداندیم سفیده تخم مرغ از ظرف جدا نشود و نریزد یا خط همزن از روی کف محو نشود

بعد سفیده برف شده را روی زرده  می ریزیم

و آرد سفید و آرد ذرت و بیکینگ پودر را روی مخلوط قبلی الک می کنیم

بعد به آرامی و به حالت دورانی آرد را مخلوط می کنیم

قالب گرد 25 سانتی متری را چرب کرده و آرد پاشی می کنیم یا کاغذ روغنی می اندازیم و مایع را درون قالب می ریزیم و در فر 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه در طبقه وسط فر می گذاریم تا پخته شود سپس به مدت 5 دقیقه گریل را روشن می کنیم تا روی کیک نیز طلایی شود

سپس از قالب خارج کرده و روی پنجره سیمی یا چیزی شبه آن می گذاریم تا کیک سرد شود

 

 سوال نکات مهم:

  1. به جای آرد ذرت  نشاسته ذرت می توانید جایگزین کنید و اگرهیچکدام در دسترس نبود می توانید به جای آن از آرد سفید استفاده کنید یعنی در مجموع 150 گرم آرد سفید که تقریبا یک پیمانه سرخالی می شود
  2. به جای وانیل می توانید از یک قاشق غذاخوری رنده پوست پرتقال یا لیمو ترش استفاده کنید
  3. تخم مرغ ها باید به دمای محیط رسیده باشند یعنی نیم ساعت قبل از تهیه از یخچال خارج شده باشد
  4. هرگز قبل از اتمام زمان پخت در فر را باز نکنید مخصوصا این کیک که خیلی پف می کند
  5. برای زدن سفیده تخم مرغ به جای همزن برقی می توانید از همزن دستی یا از دو تا چنگال نیز استفاده کنید
  6. اگر فر در دسترس تان نبود می توانید از کیک پز و ... نیز استفاده کنید
  7.  180 درجه سانتیگراد معادل 350 درجه فارنهایت در فرهای با درجه بندی فارنهایت و شماره 4 در فرهای شماره دار می باشد