سلام  یکی از شیرینی های ترد و خوشمزه ای که من درست کردم شیرینی گل رز ترکیه است یک شیرینی خوشمزه که مال کشور ترکیه هست این شیرینی را میشه به رنگهای دلخواه درست کرد یا بدون رنگ وبا رنگ اصلی خمیر علاوه بر اون پیچیدن اون به شکل رز خیلی راحت هستش امید وارم این شیرینی را درست کنید و میل بفرمایید


مواد لازم:

آرد گندم...........................................2 پیمانه

ماست.................................5 قاشق غذاخوری

بکینگ پودر....................... یک قاشق مرباخوری

وانیل شکری.....................نصف قاشق چایخوری

کره................................................... 100 گرم

روغن مایع................................ یک چهارم پیمانه

پودر پسته......................................به میزان لازم

رنگ مجاز خوراکی......................(رنگهای دلخواه )

مواد لازم برای شهد :

آب................................................2 پیمانه

شکر..............................................3 پیمانه

آبلیموترش....................نصف قاشق مرباخوری

 

طرز تهیه:

ابتدادر یک ظرف نسبتا بزرگ آرد را و بکینگ پودر و وانیل را مخلوط کرده سپس کره و ماست و روغن مایعرا به آرد اضافه می کنیم و با دست خوب ورز می دهیم تا زمانی که به دست نچسبدسپس به تعداد رنگهایی که در دسترس داریم خمیر را به همان تعداد تقسیم می کنیم مثلا من 5 تا رنگ در دست داشتم خمیر را به 5 قسمت تقسیم کردم هرکدام از خمیر ها را در ظرفهای کوچکتر می گذاریم و رنگ ها رایکی یکی به خمیرمان اضافه می کنیم (من از هرکدام یک قطره ریختم بستگی به سلیقه خودتان دارد) بعد خمیر را دوباره  کمی با دست ورز می دهیم تا رنگ خوب با خمیر مخلوط شود سپس روی خمیر ها را پوشانده و می گذاریم تا در یخچال به مدت نیم ساعت بماند بعد روی تخته کمی آرد میریزیم و  ورقه نازکی از خمیر به ضخامت خیلی کم ومیلیمتری که ورقه خیلی نازک باشه پهن می کنیم سپس بوسیله قالب یادهانه یک لیوان بزرگ روی خمیر به شکل دایره می بریم بعد دایره  را لوله می کنیم تا به شکل سیگارت در بیاد و هر کدام از دایره ها را از وسط دو قسمت می کنیم تا از هر کدام از لوله ها دو تا گل رز در بیاد و پودر پسته را داخل گل رز ها می پاشیم بعد اگر خواستیم با خمیر سبز رنگ به شکل برگ گل رز در می آوریم و با نوک کارد روی آن شیار های برگ (رگبرگهای گل رز ) را در می آوریم و  در سینی فر که کاغذ روغنی انداختیم رزها و برگهای آن را با فاصله می چینیم و در فر که 15 دقیقه قبل گرم شده می گذاریم تا به مدت 5 دقیقه و با درجه حرارت 160 درجه  سانتیگراد بپزه و روی رزها طلایی بشه در این فاصله شهد را حاضر می کنیم یعنی شکر و آب را دریک قابلمه می ریزیم و می گذاریم تا بجوشه و قوام بیاد سپس آبلیمو را اضافه می کنیم واز روی حرارت بر می داریم بعد شیرینی ها را از فر در می آوریم و بلافاصله تا رز ها داغ هستند شهد را روی آن ها می ریزیم تا به خوردشان برود

 

  سوال نکات مهم:

   1. وانیل شکری همان وانیل خالص  مخلوط شده با پودر شکر به نسبت 1 به 1.5 است اگر وانیل خالص داشتید می توانید یک سوم قاشق چایخوری از وانیل خالص را جایگزین کنید 

   2. می توانید از ترکیب رنگهایی که در دسترس دارید رنگهای دیگری نیز درست کنید  و با کم کردن یا زیاد کردن یکی از رنگ ها رنگ های روشن یا تیره ای بدست آورید ترکیب چند رنگ عبارت است از 

             زرد + آبی = سبز    یا     قرمز + زرد =نارنجی        یا آبی +قرمز =بنفش

    3. در موقع ریختن شهد روی شیرینی ها اگر شهد گرم نباشد اشکالی ندارد ولی شیرینی ها حتما باید داغ باشد اگر خواستید شهد را قبل از شیرینی ها درست کنید

    4. چون شیرینی ها ترد و شکننده هستد با احتیاط شیرینی ها را جابه جا می کنیم و تا  ریختن شهد روی شیرینی ها و سرد شدنشان صبر می کنیم

   5. به جای آبلیمو می توانید از جوهر لیمو به اندازه نصف قاشق چایخوری استفاده کنید تا شهد شکرک نزند

 

                                          لبخند  نوش جان لبخند