سلام این شیرینی که خدمتتون ارائه می دهم یک شیرینی قدیمی مربوط به منطقه آذربایجان است که در قدیم سر سفره مهمانی هایشان جا داشت و هرکس را که بیشتر عزیز می داشتنددر کنار غذاهای دیگرشان این شیرینی را نیز برایش می پختندفقط تنها فرقی که حالا کرده بیگینگ پودر اضافه شده البته خود شیرینی یه چیزی تو مایه های خاگینه هست در ضمن این شیرین را تقدیم میکنم به مهری عریزم که خواسته بودند


مواد لازم:

تخم مرغ                                 7عدد

آرد                       7 قاشق غذاخوری پر

بیکینگ پودر              1 قاشق غذاخوری

شکر                                     2 پیمانه

آب                                     یک پیمانه

گلاب                          یک چهام پیمانه

روغن                       2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

ابتدا تخم مرغ ها را در یک ظرف می شکنیم

بعد تخم مرغها را کمی هم می زنیم

سپس آرد را همراه بکینگ پودر به تخم مرغ های زده شده اضافه می کنیم

آرد و تخم مرغ ها را خوب هم می زنیم تا مایه صافی بدست آید

روغن را در ماهیتابه داغ کرده و مایه را به یکباره توی ماهی تابه می ریزیم و درب ماهی تابه را گذاشته و می گذاریم با شعله کم سرخ شود

سپس رویه بالایی که بسته شده را برمی گردانیم تا آن طرف نیز سرخ شود

در این فاصله شربت را آماده می کنیم یعنی آب و شکر را در یک قابلمه کوچک ریخته و می گذاریم تا کمی بجوشد نه در حد قوام آمدن شربت باید کمی رقیق باشد

سپس به دلخواه قالب می زنیم و در تابه می ریزیم

بعد شربت را روی قیقاناق ها می ریزیم ومی گذاریم تا به خوردشان برود البته باید مواظب باشیم شکرک نزند

در آخر گلاب را روی شیرینی ریخته وشعله اجاق را خاموش می کنیم

 

 سوالنکات مهم:

  1. مقدار مواد را می توانید نصف کنید و مقدار کمتری بپزید
  2. دستور اصلی این شیرینی بیکینگ پودر ندارد
  3. برای راحتی کار می توانید رویه شیرینی در فر بسته شود بعد برگردانید
  4. می توانید به جای گلاب وانیل به اندازه یک دوم قاشق چایخوری در هنگام اضافه کردن آرد بریزید و یا دارچین اضافه کنید
  5. من زردچوبه استفاده نکردم ولی در دستور اصلی زرد چوبه وجود داشت و یا کمی زعفران اضافه کنید
  6. می توان از 4 قاشق غذاخوری ماست یا شیر نیز  استفاده کرد.
  7. این شیرینی را در قدیم بیشتر در مراسمی که در روز هفتم پس از زایمان برگزار می کردند می پختند