با سلام  خدمت دوستانم عزیزم و عذر خواهی از اینکه مدتی غایب بودم و علتش این بود که اولا شار‍ژ اینترنتمون تموم شده بود و بعدش کمی کار داشتم حالا کمی در مورد شوربا (shorba) بهتون بگم من راجع به کلمه شوربا توی نت خیلی گشتم که همگی معرف کلمه آش و سوپ و کلا غذای آبکی بودند ولی من آنچه را که خودم می دونم و تو آذربایجان هست رو میگم اول از همه تو کشور های عربی شوربا به سوپ گفته می شود و چیز زیادی توش نمی ریزند و خیلی آبکی هست و تو ترکیه بهش چوربا میگند که اونهم سوپ هست و با طعم های مختلف دارند که چوربای گوجه فرنگیشون خوشمزه هست و  ما تو آذربایجان شوربا به غذاهایی میگیم که خودش یک غذای کامل هست و آبکی و برای خوردنش توش نان تریت میشه مثل آبگوشت و بعد با قاشق و یا نان می خوریم و توش به دلخواه مثل آبگوشت مخلفاتش رو مثل سیب زمینی و سبزی معطر و لپه و ادویه و تخم مرغ و ...را می ریزیم  که البته قبلا که گوجه فرنگی هنوز به منطقه ما وارد نشده بود از زردچوبه برای رنگ دادن بهش استفاده می کردند و الان هم گاها برای جلوگیری از بریدن شیر استفاده نمی کنندشوربا انواع مختلفی دارد که هر کدوم را خواهم گذاشت و عبارتند از: قوورما شورباسی(شوربای قورمه)،سؤوت شورباسی(شوربای شیر) ، خاما شورباسی(شوربای خامه) ، یاغ شورباسی(شوربای روغنی یا سبزیجات) ، اَت شورباسی (آبگوشت) ما حتی به کله جوش هم شوربا میگیم حالا توضیحاتم زیاد شد دوستان زیادی از خیلی وقت طرز تهیه اش را خواسته بودند که ببخشید که دیر شد مخصوصا فریبا خانم عروس عزیز داییم که الان تو شهر اراک هستند و بهشون تقدیم میکنم 


ادامه مطلب ...